Milli Enerji ve Maden Politikası İstişare Toplantısı – 28 Temmuz 2017

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK’ın teşrifiyle gerçekleşen Milli Enerji ve Maden Politikası Akademisyenlerle İstişare Toplantısı’na katıldık. Üniversitemizi ve Merkezimizi temsilen toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim ALIŞKAN katılmıştır. Ülkemizin mevcut enerji kaynakları, madenlerimiz ve maden arama çalışmaları üzerine bakanlık tarafından gerçekleştirilen çalışmalar akademisyenlerle paylaşılmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ALBAYRAK tarafından söylendiği üzere, Yenilenebilir Enerji Kaynakları-YEKA ile ilgili ihale önümüzdeki hafta sonlandırılacaktır. Enerji çeşitliliği ve nükleer enerji değinilen diğer konular arasında yerini almıştır. Bakan ALBAYRAK tarafından belirtildiği gibi madenlerimizin araştırılmasından enerjinin sanayi ve hane halkına arzına kadar her alanda çalışmalar detaylı ve başarılı olarak sürdürülmektedir.